09 februari, 2006

Klagande journalist

Träffade journalisten Mats Andersson idag, han hade mage att redan klaga på bloggen. Han tycker jag skriver för sällan. Kan väl i och för sig hålla med om att det blev för få inlägg igår. Men det har sin naturliga förklaring. Vi satt i landstingsstyrelsens budgetberedning fram till klockan 16.00. Därefter var det styrelsemöte i Kalmar FF. Kvällen avslutades med ett valberedningsmöte angående Vänsterpartiets riksdagslista. Tänkte kort beskriva de tre mötena.

Landstingsstyrelsens budgetberedning är ett Marathonlopp i detaljer om sjukvården och dess ekonomi. På sedvanligt vis tar Alf Jönsson med ekonomer till orda och säger att de kommande åren blir ett ekonomiskt mörker. Säg den landstingsdirektör som skulle våga tala om för politikerna att det finns ett ekonomiskt utrymme att spendera. Detta år deklarerade Alf i pedagogisk uppfostran för oss att vi skulle glömma år 2005…. Håhåjaja, sen står han i slutet av 2006 och småglänser med att ekonomin trots allt blev ganska bra. Vi kan din strategi Alf!!!!

Kalmar FF:s styrelsemöte var en trevlig historia där många viktiga frågor avhandlades, det lär bli några intressanta presskonferenser framöver. Till skillnad från det bonnagäng som Mats Andersson älskar, tänker inte ge det laget någon gratisreklam här, men jag kan konstatera att efter säsongen 2006 lär det bara finnas ett allsvenskt lag från småland och det heter Kalmar FF.

Så över till det sista mötet - Vänsterpartiets valberedning. Vi kom på sedvanligt vänstermaner fram till att vi inte var överens om vem som ska stå etta på riksdaglistan. Lite synd! Men kampen stod mellan två duktiga kvinnor som är väl så kompetenta att representera Vänsterpartiet. Jag hamnade på det laget som kom i minoritet i valberedningen. Men det var jämnt. Frågan lär avgöras på vår valkonferens den 4 mars. Faktiskt lite spännande!

1 Comments:

Blogger tomasrj said...

Vad roligt att du kommit igång med bloggandet. Tycker redan du börjar hitta formen - fortsätt!

Jag ska hjälpa dig med länkarna.

09 februari, 2006 13:58  

Skicka en kommentar

<< Home