07 februari, 2006

Bygg NU!

Åh, Kalmar! Du ständiga rädsla för förändring… Ibland luras jag att tro att det finns en möjlighet att staden vuxit ifrån sin förändringsrädsla, men blir snabbt återbördad till normaltillståndet där alla tycker det är ”bra som det är, och varför ska vi ha det på något nytt sätt för så har det aldrig varit förut”.

Nu manifesteras politikernas rädsla i att låta en ny stadsdel vid namn Norra Fjädern växa fram vid Tallhagen, Lindö och Svinö. Inte bara politikerna, stadsborna själva skriver drömskt om gröna ytor som de vill bevara. Kalmar har många centrala grönytor, så många att vi låter vissa bara ligga till ingen nytta. De används inte ens som toaletter för stadens hundar. Nej med ett klokt byggande på ovan nämnda ställen i Kalmar får vi en ny stadsdel och gröna ytor som faktiskt kommer att användas.

Hur gärna man än vill tro i vissa politiska kretsar så har en majoritet av de som bor i kommunen och de som kan tänka sig att flytta hit en önskan att bo centralt. Om detta kan romantiker av landsbygd hudflänga en, men ska det vara någon vits med att ha ett mål om en kommun på 70 000 invånare är receptet enkelt –det är dags att bygga NU!