08 februari, 2006

Snö och Fredriksskans

Tittade just ut över ett snöigt Fredriksskans. Kan inte låta bli att känna en viss oro över Royal League. Chanserna är faktiskt stora att vi når kvartsfinal. Men chansen att få spela den på hemmaplan är inte speciellt stor. En eventuell kvartsfinal går av stapeln i slutet av februari och då kan vi inte utan hjälpmedel spela på Fredriksskans. Spelarna kommer att springa sönder planen och därmed är gräset förstört till de första omgångarna i allsvenskan.

Det hjälpmedel som krävs är det gigantiska tält vi hade uppe en månad under november till december. Detta tält är ett jätteprojekt att sätta upp, för att inte tala om driftkostnaden. Det kostade 250 000 för en månad. Det var inget bekymmer för Kalmar FF:s styrelse att fatta ett sådant beslut i höstas. Vi skulle till varje pris ge hemmapubliken de första internationella matcher på mycket lång tid. Kalmar kommun var också med på noterna.

Nu är det dags att ta sig en rejäl funderare igen. Men det känns inte speciellt lockande att behöva lägga en kvartsfinal i Borås som är vår reservarena. Men det finns vissa hinder för att kunna sätta upp tältet

1.Låter Helsingborg stad oss få använda tältet eller ska HIF ha det till Olympia

2.Räcker tiden till! Beslut måste troligtvis fattas den 13 februari då vi med säkerhet vet om vi kvalificerat oss. Då har vi ungefär två veckor på oss att köra tältet med värme. Hinner gräset mogna

3.Är Kalmar kommun beredda på att låta sina vaktmästare prioritera arbetet med tältet

En sak är säker tar vi tältet till Kalmar en gång till måste det ställas upp även efter kvartsfinalen, annars klarar vi inte av att få ett bra gräs till den allsvenska premiären.

Det blir lättare med en ny arena som kommer att ha tak!!!