07 februari, 2006

Löpska kristdemokrater

Kristdemokraten Anders Andersson är på friarstråt när det gäller att fördela valbara platser till Landstingsfullmäktige. Först ut i raden var Arne Sjöberg, verksamhetschef på geriatriska kliniken på länssjukhuset. Han tackade ja.

Ryktet gör dock gällande att fler har fått frågan. En är gamle sjukhusdirektören Sonny Johansson i Västervik. Han tackade dock nej, men blev tydligen så inspirerad att han sökte upp ett annat parti. Snart lär han tillkännage sin första plats på det partiets lista i Västervik!

Därtill, och här gäller det att hålla i sig, fick Göran Adolfsson frågan om att bli förstanamn på Öland för kristdemokraterna. För den okunnige är Göran Adolfsson sossarnas gamla landstingsråd som med glädje åt kristdemokrater till frukost under sin aktiva karriär. Han tackade dock efter moget övervägande nej och valde istället att bli ersättare i socialnämnden i Mörbylånga för sitt gamla parti.

Av tre förfrågade under politikens silly season svarade en ja. Dock vet vi inte vilka fler som blivit tillfrågade. Undertecknad har inte blivit tillfrågad! Ska man se det som en skymf eller ett säkert tecken på att man anses som trygg i sitt politiska parti? Nåja, Anders och andra löpska kristdemokrater på friarstråt svaret är NEJ. Politik är annat än garanterade positioner på grund av ett visst kändisskap/titel och ni har fortfarande en gammaldags manspolitik som gynnar män och som fryser ut och misstänkliggör grupper som inte passar in i er norm.