05 augusti, 2006

Sur smak

En bra kväll. Ett trevligt samtal med en politiker från ett annat parti. Borgerlig. Oftast klok.

Vi tittade på Djurgården-Helsingborg. Hysen erkände en filmning som avgjorde matchen till Djurgårdens fördel ”jag valde att ramla”. Antar att det blir morgondagens stora sportnyhet.

Därtill har nu ”betongpartiet” utsett nästa fiende i samhället för att röstmaximera, nämligen de psykiskt sjuka. Jaja, det ger säkert fler röster att spärra in folk. Samhällsdebatten tycks ju handla om att identifiera de som är försvarslösa.

Grattis Folkpartister i Kalmar län. Skit i den sura ickeliberala smaken i munnen. Det är rösterna som räknas!!!

5 Comments:

Blogger tomasrj said...

Hmm, de verkar ha en dålig dag. Jag uppmärksammar också det där "betongpartiet".

06 augusti, 2006 10:55  
Blogger Pierre Edström said...

Det är sällan jag kommenterar din blogg Johnny men ta gärna del av förslaget i sin helhet. Som vanligt har du bara tagit del av medias beskrivning och dragit de slutsatser du själv vill göra men det kanske är så politiken fungerar. Att psykiatrireformen i vissa delar var ett stort misslyckande håller nog alla med om. Det handlar särskilt om de människor som har det svårt och utgör en fara både för sig själv och för andra. De slutsatser vi dragit skiljer sig inte nämnvärt fån de som den särskilde utredaren Anders Milton kom fram till.

07 augusti, 2006 19:11  
Blogger Johnny said...

Folkpartiet har en mycket ful strategi. Man skapar "feta dokument" för de ärligt liberala. Där man inte påpekar fulheterna utan problematiserar. Däremot i det man presentera i media är retoriken förenklad. För att ställa grupper mot varandra. Simpelt!

09 augusti, 2006 19:04  
Blogger Pierre Edström said...

Vilka grupper har man ställt mot varandra i det här fallet då? Nej, den vänsterinfluerade flumpsykiatri som växte fram under 60- och 70-talet har tyvärr inte hjälpt de psykiskt sjuka. Därför behöver något göras och bland annat just därför har vi haft en psykiatriutredning i vårt landsting. Det kan ju vara intressant att veta att fp centralt tittat just på de förslag som kommit fram i vår psykiatriutredning. Vad jag minns så lade inte v några andra förslag.

10 augusti, 2006 15:48  
Blogger Johnny said...

Jag förstår att argumenten tryter och att du hellre vill diskutera "flum". Men den media strategi ni har, som är temat på bloggen, är att peka ut grupper. Sen må resten av dokumenten vara hur fina som helst. Det är en oanständig politik, men säkerligen ger den röster, och det är det som räknas i det nya Folkpartiet. Så grattis Pierre.

Och du, det tydligaste argumentet är givetvis att alla media först lyfte fram att Folkpartiet ville låsa in fler psykiskt sjuka.

11 augusti, 2006 11:42  

Skicka en kommentar

<< Home