21 augusti, 2006

Kryssa lugnt Per och Sylvia

Läste ni dagens ledare i Barometern, där man inte vet riktigt vilket ben man ska stå på i frågan gällande den Kinesiska miljardinvesteringen?

Så man hoppar friskt mellan tuvorna.

Men man inser ju att det kan vara något positivt så man väljer för säkerhets skull att hylla Anders Åkesson, centern…??

Centern och dess ordförande i Regionförbundet har definitivt inte haft någon större roll i de viktiga förhandlingarna. Man finns med som en finansiär av en informationskampanj om Kalmar i Europa. Svagt hade det varit annars.

Förhandlat har faktiskt ett stort antal kommunala tjänstemän gjort, samt Johan Persson (S) och Göran Häggfors (M). Därtill har den politiska ledningen i övrigt legat i ständig beredskap.

Men visst är det konstigt att den moderata ledarsidan väljer att hylla en blek insats av en centerpartist, när de kunde välja att hylla sitt eget kommunalråd?

Vad beror det på? Skulle det vara att gynna Häggfors före konkurrenten Lövgren i frågan om vem som ska ta kommunalrådsstolen för moderaterna efter valet?

Det vore kul om Barometerns ledarsida kunde göra ett ställningstagande om man anser att personkryssen ska få avgöra för moderaterna i Kalmar. Eller är den frågan för känslig för ledarredaktionen på Södra långgatan?

6 Comments:

Blogger tomasrj said...

He he... du har genomskådat dem... brallorna nere vid knäna..

22 augusti, 2006 08:52  
Blogger Johnny said...

Löfgren Vs Häggfors är en moderat akilles häl.. I det såret måste man pilla...

22 augusti, 2006 09:16  
Anonymous Anonym said...

Mouhahahahaghghghgha, jag tycker snarare att det är en "sandlåda"...


Mvh/ en Ängöbo & FF-are

22 augusti, 2006 09:59  
Blogger Johnny said...

sand i sår gör också ont, bara att gnida in.

22 augusti, 2006 14:08  
Anonymous Anonym said...

Du har rätt i mycket av det du säger, Johnny-Vad-Gör-Du-Petersson, Per Dahls och Sylvia Asklöfs personvalskryssning har mycket att hämta. Trots detta vill jag lovorda Barometern - även ledarsidan. Däremot har jag inte ord nog att fördöma Östrans ledarskribenter. Dagens Janne G-resonemang var mer än lovligt tarvlig mot Johan Persson (s). Om inte Kina-etableringen blir av, skulle Johan "tvingas av lokalbefolkningen att rulla runt i tjära och fjäder och sedan med benen på ryggen fly hem till bonnalandet, Öland, i väster". Nä, fy bubblan för Östran. Go, Barometern, go!

02 september, 2006 17:01  
Anonymous Anonym said...

Bonnalandet i öster ska det förstås vara. :o

02 september, 2006 17:02  

Skicka en kommentar

<< Home