16 juni, 2006

Argumentations kollaps

Det råder strid hos Kalmarmoderaterna om vem som ska bli nytt kommunalråd efter valet. Striden står mellan den mer ideologiska och unge Jonas Lövgren och den äldre pragmatiske Göran Häggfors. Epiteten är det Barometern som satt på kombattanterna.

Nåja, striden i sig är väl inget att bry sig om för någon som står utanför den moderata etablissemanget och att döma någon av dem till seger vore idiotiskt.

Men det finns ett argument i denna strid som är fullständig kollaps.

Stridens kärna verkar vara ett möte där man inte kan enas om vad som har beslutats, nämligen om man ska ta hänsyn till personvalsrösterna eller inte när man utser ett nytt kommunalråd.

Distriktsordförande i moderaterna med flera säger att man beslutade att inte ta hänsyn till personkryssen. Jonas Lövgren har svårt att "bara" ta hänsyn till kryssen.

Men hallå, man tar sig för pannan, är det inte det som var tanken? Var det inte moderaterna som drev igenom sitt krav på ökat personval istället för rena partival? Inte hördes det någon sådan kritik tidigare. Det tycks som om vilka argument som helst är tillåtna bara det gagnar den egna saken.

Jag antar att Bertil Dahl, Johan Persson och Jonas Lönn gnuggar händerna av lycka i stadshuset.