25 april, 2006

Bjälken

Har förstått att jag på senaste landstingsfullmäktige gjorde något mycket plumpt när jag frågade Arne Sjöberg, chef för den enhet i Kalmar som har hand om vård i livets slutskede, om han delade revisorernas kritik att det låg för mycket resurser i Kalmar och för lite i resten av länet. Arne var och föreläste som tjänsteman på fullmäktige, men passade då på att hålla ett politiskt tal om förträffligheten med sin verksamhet och den bristande förståelsen hos den politiska oppositionen om densamma. Ett beteende som aldrig tidigare har skett. Jag blev förvånad. Men än mer förvånad blev jag dagen efter då Anders Andersson (kd) menar på att vi attackerade Arne bara på grund av att han står på en kd-lista till landstingsvalet.

Maktfullkomligheten ökar hos borgarna. Man kan ju tänka sig om sossarna hade haft makten och skickat fram en tjänsteman som kandiderat till fullmäktige och pläderat för sossepolitik. Men bjälken i eget öga syns inte..

1 Comments:

Blogger tomasrj said...

Bra skrivet och ett alltid lika aktuellt ämne. Vi är förmodligen i alla partier lika duktiga på att tillsätta tjänstemän som vi tycker gör ett "bra jobb". Kritiken mot tjänstemän med politiska åsikter hörs dock tydligast från den borgerliga sidan. Men som sagt, det krävs vidsynthet för att se den egna bjälken - något som kanske saknas hos borgarna i landstinget?

27 april, 2006 19:40  

Skicka en kommentar

<< Home