18 april, 2006

Ajajaj Centern

Det är givetvis fult att ljuga. Det är ännu fulare att ljuga i ett landstingsfullmäktige!

Kommer ni håg när borgerligheten under ett par kraftfulla dagar i vintras försökte att införa ett totalförbud mot snus i landstinget Man kunde nästan se bilden framförs sig där landstinget var tvingat att anställa kontrollanter för att bevaka patienter, anhöriga och personal.

Det blev som sagt var ett jäkla liv och borgerligheten skyndade bort från sin kraftfullhet och övergick mer till att ställa sig bakom intentioner om ett tobaksfritt landsting. Alltså man backade och hoppades därmed slippa kritik

På fullmäktige gick det till och med så långt att Eva-Lena Fungmark (Centerpartist) som är ordförande i landstingets folkhäsa och miljöutskott sa att hon inte kände igen de skrivelserna som var original handlingarna från landstingsstyrelsens beredning som föreslog för ett totalförbud.

Hon var så tydlig att hon sa

Detta har inte varit för beslut eller ställningstagande i folkhälsa och miljöutskottet. Detta är något som vi inte står bakom.

Döm då om min förvåning när jag upptäcker ett protokoll från Folkhälsa och miljöutskottets preisidiemöte, där Eva-Lena sitter ordförande, som i sin paragraf 61 måndagen den 24 oktober 2005 fattar beslut om att ställa sig bakom landstingets policy och handlingsplan för tobaksfrihet.

Detta var handlingar jag aldrig sett, men offentlighetsprincipens Sverige hjälper en snabbt att få se dem. De av er som läser detta och är Centerpartister och hoppas att dessa handlingar är mjuka och bara talar om en intention och inte bekräftar att Eva-Lena ljög i talarstolen, känn er besvikna!

Här kommer några axplock

Visionen 1.21
Samtliga lokaler och fordon som tillhandahålls av landstinget och områden (25 meter tobaksfri radie) i anslutning till landstingslokaler är tobaksfria.


1.3.3 Vid nyanställning ska tobaksfria affirmeras.


1.3.12 Bonussystem för de tobaksfria, där den enskilde visar upp intyg på tobaksfrihet och därigenom får bonus på lönen vid sommar och jul.


1.8.1 Ingen tobak får säljas i landstingets lokaler.

Jag förstår att Eva-Lena inte kände igen sig när hon tog del av underlaget till ett tobaksfritt landsting som fanns i beredningen. Hon hade ju antagit något som var betydligt hårdare. Men när det började blåsa på fullmäktige då vågade inte Centern ta sitt ansvar, utan valde att skylla på tjänstemännen.

Det kanske inte är mycket att bli upprörd över, men nog pekar det på att Centerpartiet har bekymmer att visa ärlighet i sitt ledarskap.

1 Comments:

Blogger tomasrj said...

Det är synd om centern. Risken är stor att Anders Åkesson aldrig får komma till riksdagenm, utan att partiet hamnar under fyra procent.

Det handlar på riksplanet om energiuppgörelse kontra borgerliga alliansens energipolitik (jämför med folkpartiets syn på kärnkraft). Fortsätter de driva förslaget om förändrad arbetsrätt för unga faller ytterligare en massa ungdomsväljare bort.

På regionala och lokala planet är tandläkeriet i Blomstermåla ett bra exempel. Tobaksförbudet är mer ett pittoreskt inslag.

Centern försöker spotta snus i motvind, och det lyckas aldrig...

18 april, 2006 18:45  

Skicka en kommentar

<< Home