21 februari, 2006

Dagens arbete

Idag har vi haft gruppmöte i Vänsterpartiets landstingsgrupp. Dagens stora ämne var hur valrörelsen skulle läggas upp och vilka frågor som ska drivas. Kul och konstruktivt möte där hela gruppen var engagerad.

En av de viktigaste frågorna blir naturligtvis att se till att fortsätta vara det parti som tydligast står för att vården ska bedrivas i offentlig regi.

Eftermiddagen gick åt till agera i just en sådan fråga. Se nedan det pressmeddelande jag och kollegan Anders Henriksson (S) gick ut med i dag, samt den interpellation som inlämnats i samma fråga.

Det mest beklämmande är att man trots ett beslut i landstingsstyrelsen om att skydda Berga vårdcentral från patientflykt gjort precis tvärtom. Det betyder att man nu på landstingets bekostnad finansierat en gratis listningskampanj för den nya vårdcentralen. Konsekvenserna för vårdcentralen i Berga centrum kan bli ödesdigra.

Jag misstänker att den stora frågan framöver blir vem som har beslutat att detta var OK!!!

4 Comments:

Blogger tomasrj said...

Ni var flitiga. Jag fick en snabbdragning på vårt lokala möte ikväll och upplägget var inspirerande.

21 februari, 2006 21:50  
Blogger Johnny said...

Det märkliga är att ingen borgerlig politiker vill ta ansvar för det... Och vem har då fattat beslutet??

22 februari, 2006 09:49  
Blogger tomasrj said...

Tycker det känns igen på nåt sätt, att saker drivs igenom utan att man i efterhand vill ta ansvar. Tyvärr är våra lokala medier för fega med blåslampan.

22 februari, 2006 18:43  
Blogger Johnny said...

Men idag har Malin bestämt sig för att skylla på Tjänstemännen, enklast så!

23 februari, 2006 17:15  

Skicka en kommentar

<< Home