21 februari, 2006

Interpellation

En interpellation som kollegan Henriksson och jag lämnade in idag.

Interpellation till Lars Hamrin


Varför bekostar privatiseringskansliet reklam åt privat vårdcentral?


När Landstinget i Kalmar Läns borgerliga majoritet fattade beslut om att starta en ny privat vårdcentral i centrala Kalmar med doktorer från Berga vårdcentral fick man backa från ett sitt ursprungliga förslag om att den privata vårdcentralen automatiskt skulle få ta med sig patienter. Istället skulle patienterna med automatik stanna kvar på Berga och de som så önskade överflyttning till det privata aktivt få lista sig där.

Den borgerliga majoriteten försöker nu gå runt detta genom att låta sitt privatiseringskontor skriva till samtliga patienter på Berga vårdcentral om att de kan följa med de privata doktorerna om de svarar på det utskick som propagerar för den nya vårdcentralen.

Ett tydligare bevis för att man inte vill ge Berga vårdcentral en chans att klara av sin fortsatta verksamhet är svårt få.

Ett annat märkligt fenomen är att det är landstingets centrala privatiseringskontor som står för utskicket och inte landstingets primärvårdförvaltning.

Våra frågor till Lars Hamrin är:


Varför har ni gått förbi landstingsstyrelsens/fullmäktiges beslut att inte ge den privata vårdcentralen i Kalmar någon gräddfil med automatisk listning?

Vem har gett direktivet till privatiseringskansliet att skicka ut och finansiera denna gratisreklam till den privata vårdcentralen?


Kalmar 2006-02-21





Anders Henriksson Johnny Petersson
Socialdemokraterna Vänsterpartiet