21 februari, 2006

Pressmeddelande ang Berga vårdcentral

Här är ett pressmeddelande i samma fråga

Pressmeddelande

Landstingets mångfaldskansli uppmanar patienter att lämna Berga vårdcentral och lista sig hos privata läkare.

I ett brev till samtliga patienter som var listade hos de läkare som nu lämnar Berga vårdcentral till förmån för egen privat verksamhet skickar nu mångfaldskansliet ut en uppmaning att lista om sig på den nya privata vårdcentralen. I brevet får patienter uppmaningen att behålla sin gamla läkarkontakt.

- Det är anmärkningsvärt att mångfaldskansliet går in i den direkta driften av primärvården. Dessutom strider detta mot fattade beslut som säger att de privata läkarna nollställs vad det gäller listningar för att själva arbeta upp ett underlag. Detta beslut togs med hänsyn till att inte utarma Berga vårdcentral på patienter, säger Anders Henriksson.

- Man vänder sig också till patienter som efter september 2004 har valt att lista sig direkt på Berga vårdcentral genom ett aktivt val. Detta kan inte ses som något annat än reklam för en privat verksamhet som bekostas med skattepengar, säger Johnny Petersson.

- Nu är det viktigt att Berga vårdcentral ges samma förutsättningar. Därför bör nu även brev gå ut där verksamheten vid Berga vårdcentral beskrivs som ett bra listalternativ för patienten, avsluta Anders Henriksson.



För mer information kontakta Anders Henriksson eller Johnny Petersson