31 oktober, 2006

1/11 skifte i landstinget

I en rasande artikel hyllar idag den snart forna borgerliga majoriteten sina fyra år vid makten.

Gott så!

Sanningen är givetvis inte så enkel. Vid den här tiden för fyra år sedan när den då tillträdande borgerliga majoriteten hade sin första presskonferens hände något uppseendeväckande. Inför öppen ridå grälade man om tillståndet i landstinget. Nästan en lika dålig start som nuvarande regerings tappade ministrar.

Inte nog med det, bara veckorna senare lade man ner det arbete, som startats av S, V och MP, som skulle spara i landstingsorganisationen. Under argumentet att det inte behövdes. Ett par månader senare på eget bevåg tvingade den dåvarande landstingsdirektören Johan Assarsson in ett konsult bolag (ledningsbolaget) att ta fram ett besparingsförslag för att räta upp landstingets ekonomi. Detta förslag utmynnade sedan i en uppgörelse där samtliga partier accepterade strukturförändringar i landstinget.

Nåja, våra första presskonferenser inom S, V och MP i fredags (27/10) slutade betydligt trevligare än våra kollegors för fyra år sedan. Nu hoppas jag och många med mig att de kommande fyra åren mer handlar om konstruktivt samarbete än orealistiska budgetförslag från den borgerliga oppositionen. Och faktiskt, jag tror att det är möjligt!!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Johnny, det glädjer mig att du förtjänstfullt belyser faktum: Den ljusnande framtid är vår! Hurra! Hurra! Hurra! //Vänster-supportern

31 oktober, 2006 08:59  

Skicka en kommentar

<< Home